woensdag 4 november 2009

Het antwoord:

Beste Elke,

Ik zou hier veel kunnen tegen opwerpen. Zoals bijvoorbeeld het feit dat je mij gebruikt om tante te worden, hoewel dat geen schande mag wezen, iedereen wil tante zijn van zulk een fantastische kindjes. Ik spreek nu al voor de toekomstig geboorde, want dat is een verantwoorde conclusie, gestoeld op genetische logica.

Ook kan hier wel opgeworpen worden dat jij al meteen wil gaan gokken, tijdens ons huwelijk. Prachtig is dat. Ik zou ook kunnen stellen dat je eventueel nooit zou willen getrouwd hebben geworden zijn gekunnen, als die kindjes er niet waren. Anderzijds bewijst dat wel dat je het hebt voor mijn genen, of dan toch genen die enigszins op die van mij kunnen gelijken.

Dan werp ik alsnog een bloemetje in de huwelijksboot: Wij kunnen Elvis zingen in het casino, we trouwen voor een dikke versie ervan. We leven verder van retrorocknummers. Ik proef van jouw new-wave, jij geniet van mijn rock'n rollers. Ik schrijf jou ellenlange liefdesbrieven van poëtische aard, jij beschrijft nog maar eens het leeftijdsverschil, en het feit dat je nooit of te nooit nimmer trouwt. Alleen: dan hoeft het ook niet meer. Dan heb je de belangrijkste trouw al gehad: die met de sterkste vent van Gent. De kerel wiens ongelofelijke...nichtjes en/of neefjes je hartje sneller doen slaan.

Op een of andere manier klinkt dit nog steeds als een huwelijksboot met zeil noch roer noch motor, en een klein vervelend gaatje in de boeg, maar als ik rationeel alles overweeg, doet mijn hoofd pijn. Dus Elke:

Ja. Wij gaan naar Las Vegas.

5 opmerkingen:

 1. Maar Elke! Jij hier ook?! Wat een ontdekking :)
  Liefde is... samen bloggen. Mooi, mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeg Elke, ge moet geen zotte kosten doen hé, ik heb nog een schoon trouwkleed hangen van 1996. Maagdelijk wit en al. 1 keer gedragen.
  't Is uw maat, trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De genen van de teergeliefde en ikzelf danken u, Trom! En inderdaad, konden wij maandag laatstleden geen 10 vingers tellen op dat zwart-witte scherm? Net zoals de papa en de mala! Dat kan geen toeval zijn!
  Oh en geen bruidmeisje nodig? Ik ben op dit moment erg schattig en wil graag naar Vegas.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik noem mijzelf geen mala, noch doet Marie. Dat moest dus mama zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij zijn getrouwd in Las Vegas en het was SUPER. Volledig erover, maar we zouden het zo weer doen.

  BeantwoordenVerwijderen